Zajednički koncert violinistica Tamare Arsovski i Alme Dizdar u sklopu Koncerne sezone MAS

Datum događaja
10
Nov

U sklopu novembarskog programa Koncertne sezone Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA), u petak, 10. novembra 2023. godine, u 19:00 u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman“, bit će održan zajednički koncert violinistica Tamare Arsovski i Alme Dizdar, asistentica i studentica doktorskog studija na Muzičkoj akademiji.

Arsovski će sa pijanisticom Zerinom Šabotić izvesti Sonatu za violinu i klavir br. 3, u c molu, op. 45 Edvarda Griega, dok će Alma Dizdar, uz klavirsku pratnju Dženane Hadžić, svirati Sonatu za violinu i klavir br. 1 u a molu Mauricea Ravela i Tri romanse za violinu i klavir op. 22 Clare Schumann.

Ulaz je slobodan.

Koncert se realizira pod mentorstvom Ernsta Kovacica, eminentnog violiniste, dirigenta i profesora emeritusa na Univerzitetu za muziku i primijenjene umjetnosti u Beču, koji će u periodu od 6. do 11. novembra na Muzičkoj akademiji održati seminar za studente doktorskog studija.

Seminar i koncerte organizira Muzička akademija UNSA u saradnji sa Austrijskim kulturnom forumom Sarajevo, Udruženjem za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije SA Sinfonietta i Federalnim ministarstvom kulture i sporta.

1