12. Sajam stipendija

12. Sajam stipendija
Datum događaja
26
Okt

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu po dvanaesti (12) put organizira svoj tradicionalni, međunarodni i jedinstveni Sajam stipendija u Bosni i Hercegovini. Sajam će se održati u srijedu, 26. oktobra 2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II).

Partneri sajma

Dvanaesti sajam stipendija organiziramo u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske, Campus France i Francuskim institutom.

O sajmu

Nakon pauze od skoro tri godine konačno imamo mogućnost da sajam ponovo bude uživo, te će se svi izlagači moći susresti i razmijeniti informacija sa posjetiocima sajma. Ove godine ćemo prezentirati programe stipendiranja koji su dostupni našim studentima, nastavno/naučnom i nenastavnom osoblju kao i onima koji žele nastaviti školovanje, profesionalno usavršavati ili se dodatno obrazovati u inostranstvu. Na sajmu se, kao i predhodnih godina, mogu predstaviti sve moaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje predstavljaju svoju ponudu za različite oblike finansijske podrške.

Posjetioci

Posjetitelji Sajma su srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija i druge osobe zainteresovane za obrazovanje i profesionalno usavršavanje. Pozivamo vas da posjetite sajam i dobijete potrebne informacije i pronađete prilike za boravak u inostranstvu, kao i da dobijete mnoge promotivne poklone koje institucije donose u Sarajevo. Sajam stipendija će biti otvoren od 10:00 do 15:00 sati. Registracija nije potrebna.

Poziv za izlagače

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane institucije koje u okviru svog djelovanja imaju ponude za studiranje i/ili profesionalno usavršavanje u BiH ili u inostranstvu, bez obzira da li imate trenutno otvoren poziv ili ne. Sajam je dobra prilika da upoznate sve zainteresirane sa svojim programom i ponudama. Svi zainteresovani izlagači (institucije) mogu se registrovati putem linka do 10. oktobra 2022. godine. Zbog ograničenog broja izlagača, kao i uzimajući u obzir prethodna učešća, Služba za međunarodnu saradnju zadržava pravo da izvrši odabir izlagača.

REGISTRACIJA ZA IZLAGAČE