Susret rektora Süleyman Demirel Univerziteta i rektora Univerziteta u Sarajevu

Susret rektora Süleyman Demirel Univerziteta i rektora Univerziteta u Sarajevu

Intenziviranje saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Süleyman Demirel Univerziteta iz Isparte (Republika Turska) bila je tema sastanka prof. dr. Rifata Škrijelja, rektora Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. İlkera Hüseyina Çarikçija, rektoraSüleyman Demirel Univerziteta, upriličenog u četvrtak 23. juna 2022. godine.

Tokom susreta je istaknuta dosadašnja uspješna akademska saradnja, te su razmatrani konkretni koraci o unapređenju saradnje kao i mogućnosti bolje razmjene studenata i nastavnika u okviru različitih evropskih programa i projekata.

Univerzitet u Sarajevu i Süleyman Demirel Univerzitet potpisali su 2021. godine Sporazum o akademskoj saradnji s ciljem promoviranja akademske, obrazovne i kulturne saradnje između ovih dviju institucija.

Na sastanku je izražena otvorenost za intenziviranje saradnje, te je istaknuto da su brojne mogućnosti za njeno unapređenje poput mobilnosti studenata i nastavnika, organiziranja zajedničkih studijskih programa, te zajedničkih aktivnosti u oblasti obrazovanja i istraživanja.