Rezultati nagradnog konkursa za najbolju fotografiju: Objektiv u ruci, srce u prirodi - Zajedno čuvamo naše zeleno blago

Rezultati nagradnog konkursa za najbolju fotografiju: Objektiv u ruci, srce u prirodi - Zajedno čuvamo naše zeleno blago

Univerzitet u Sarajevu – Šumarski fakultet sa zadovoljstvom objavljuje rezultate Nagradnog konkursa za najbolju fotografiju povodom Svjetskog dana zaštite okoliša!

Izbor Komisije:

Komisija za promociju Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta odabrala je fotografiju  “Ljetna paleta boja” autorice Antonete Vranješ iz Srednje škole “Tin Ujević” Glamoč. Fotografija je snimljena na području općine Glamoč 11. 08. 2023. godine.

Izbor publike:

Na Facebook stranici Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta najviše “lajkova” (3797) osvojila je fotografija “Zeleni mir” autorice Lejle Ćatović, studentice Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta. Fotografija je snimljena na vodopadu Kravice 11. 05. 2024. godine.

Čestitke pobjednicama!

Obje pobjedničke fotografije će biti objavljene na web i Facebook stranici Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta 5. juna 2024. godine, na Svjetski dan zaštite okoliša. Nagrade od po 200 KM autoricama pobjedničkih fotografija će se uručiti naknadno nakon dogovorenog termina. Izražavamo zahvalnost svim učesnicima koji su poslali svoje fotografije. Nadamo se da ćete i dalje provoditi vrijeme u prirodi sa fotoaparatima u ruci i kroz objektiv širiti ljepotu prirodnih resursa u Bosni i Hercegovini.