Prezentacija projekta "Životi nisu brojevi" u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu

Prezentacija projekta "Životi nisu brojevi" u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu

Studentski parlament Univerziteta u u Sarajevu (SPUS) organizuje prezentaciju projekta „Životi nisu brojevi“, te rezultata realizovane ankete pod nazivom "Vozač kao faktor bezbjednosti saobraćaja", povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve u saobraćaju. 

Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 20. 11. 2023. godine s početkom u 12:00 sati,  u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II).

Svjesni činjenice da mnoštvo ljudi, a među njima i studenti, u saobraćaju bude povrijeđeno (blaže ili teže) ili izgubi život, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu kao najviše studentsko tijelo osjeća dužnost i odgovornost obilježiti Dan sjećanja na žrtve u saobraćaju i na taj način dati doprinos i apelovati na rješavanje problema bezbjednosti u saobraćaju.

Anketu će predstaviti studenti – članovi i članice Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu i Asocijacije studenata Fakulteta za saobraćaj i komunikacije "Feniks" u saradnji sa Udruženjem za promociju i bezbjednost saobraćaja"Every life counts" .

1