Pozivamo studente da predstave svoje ideje na trećem Innovation Caféu u Mostaru

Innovation café u Mostaru

Innovation Café No. 3 održat će se u Mostaru (SPARK) 26. septembra 2018. godine sa početkom u 17:00 sati.
Innovation Café No. 3 je poseban događaj na kojem startupovi imaju priliku da pred investitorima, institucijama, kompanijama i studentima podijele svoje inovacije i poslovne ideje. Svaka startup kompanija će imati tri minute za prezentaciju svoje poslovne ideje prisutnima, koji će pak imati priliku prepoznati i povezati se sa idejama koje su bliske njihovom interesu. Poslije službenog dijela prezentacija predviđeno je vrijeme za umrežavanje i razvijanje daljnje saradnje između startup kompanija, investitora i ostalih prisutnih. 
Ovaj događaj organizira FITT (Fondacija za inovacije, tehnologiju i transfer znanja) u sklopu CEE FREIRAUM-a, a podržan je od SCE-a (Poduzetničkog centra Strascheg – Strascheg Center for Entrepreneurship) i Masterwerka iz Njemačke.
Posebni gost Innovation Caféa bit će Emir Pašić, koji je prvi ciklus studija iz oblasti kompjuterskih nauka završio na Univerzitetu u Pretoriji u Južnoj Africi, a drugi ciklus studija iz oblasti informacijskih tehnologija završio je na Koledžu za postdiplomske studije iz informatike Kyoto u Japanu, usredotočujući se na umjetnu inteligenciju i njene praktične primjene.
Kako i na koji način se prijaviti za svaku od navedenih kategorija, možete pronaći na linku: http://innovationcaffe.f4itt.org/.