Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu održana Erasmus+ STEPS radionica

Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu održana Erasmus+ STEPS radionica

Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu od 11. do 13. decembra 2019. godine održana je radionica Erasmus+ projekta STEPS – master-studij iz oblasti „održivi sistemi proizvodnje hrane“. 

Jedanaest partnerskih institucija iz Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Albanija i Kosovo) i EU (Grčka, Češka Republika i Rumunija) intenzivno je radilo na razvijanju novog master-studija koji bi trebao biti u ponudi u novoj, akademskoj 2020/2021. godini. 

Spomenute aktivnosti odnosile su se na „Radni paket 2“ i razvijanje master-programa kroz definiranje i strukturu obaveznih i izbornih predmeta u okviru dvaju stubova:

  1. stub – „Inžinjering u prehrambenoj industriji, kvalitet i sigurnost hrane“ i 
  2. stub – „Upravljanje sistemima proizvodnje hrane“.

Osim ovoga, analiziran je rad na ostalim radnim paketima, dostignuti nivo nabavke opreme, te plan aktivnosti u narednom periodu. Učesnici radionice obavili su i posjetu renomiranoj kompaniji iz oblasti mlinsko-pekarske industrije – Klas d. d. Sarajevo.

Također, tokom trajanja radionice prof. dr. Emir Džomba predstavio je Interreg Mediterranean projekt RE-LIVE WASTE – „Poboljšanje inovacijskih kapaciteta privatnih i javnih aktera za održivo i profitabilno recikliranje stočnog otpada“, čime su otvorene mogućnosti saradnje sa STEPS projektom.   
 

Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu održana Erasmus+ STEPS radionica
Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu održana Erasmus+ STEPS radionica
Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu održana Erasmus+ STEPS radionica
Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu održana Erasmus+ STEPS radionica