Čestitka Univerzitetu u Mariboru u povodu 48. godišnjice

Čestitka Univerzitetu u Mariboru u povodu 48. godišnjice

Univerzitet u Mariboru održavanjem događaja Dies Academicus, 19. septembra 2023. godine, obilježava 48. godišnjicu osnivanja.

 

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, zajedno sa prorektorima i akademskom zajednicom Univerziteta u Sarajevu, upućuje iskrene čestitke Univerzitetu u Mariboru u povodu 48. godišnjice uspješnog rada i razvoja, te izuzetnih postignuća i napretka, uz želje za postizanje uspjeha u ostvarivanju postavljenih ciljeva u budućnosti.

 

Univerzitet u Sarajevu ističe dosadašnju plodonosnu i čvrstu akademsku saradnju koju dijeli sa Univerzitetom u Mariboru. Ova saradnja je obogatila naše institucije i izražavamo nadu da će biti nastavljena i u narednom periodu i omogućiti nam da zajedno ostvarimo brojne zajedničke ciljeve.

 

Neka događaj Dies Academicus bude još jedna prilika za slavlje i refleksiju o postignućima Univerziteta u Mariboru, te neka vas vodi prema novim uspjesima u oblastima obrazovanja, istraživanja i akademske izvrsnosti. S obzirom na vašu impresivnu prošlost, vjerujemo da ćete nastaviti uspješno ostvarivati svoje ciljeve u budućnosti.