74 godine rada i razvoja Univerziteta u Sarajevu

Svečani decembarski dani Univerziteta u Sarajevu
74 godine Univerziteta u Sarajevu

Drugi decembar 1949. godine ostat će trajno zapisan kao jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Sada već prije pune 74 godine, na taj dan osnovan je prvi univerzitet u našoj domovini.

Univerzitet u Sarajevu nastavlja kreirati inspirativno i atraktivno okruženje za učenje, istraživanje i umjetnički rad čime ostvarujemo svoju osnovnu misiju, a to je prosperitet i progres društva. 

74. godišnjicu Univerziteta obilježit će brojni događaji u okviru Svečanih decembarskih dana Univerziteta u Sarajevu: svečana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu i promocija profesora emeritusa, promocija Monografije "Zbirka umjetnina Rektorata Univerziteta u Sarajevu" i izložba umjetnina Rektorata Univerziteta u Sarajevu, promocija diplomanata i magistranata, promocija doktora nauka, Recital: Anthony Ciaccio, koncert hora i orkestra Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, promocija izdanja Orijentalnog instituta Univerziteta u Sarajevu, izložba nagrađenih studentskih radova Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, koncert savremene muzike za klavir.

1