Posjeta studenata Mašinskog fakulteta UNSA Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

Posjeta studenata Mašinskog fakulteta Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zajedno sa kolegama sa Mašinskog fakulteta u Tuzli, u periodu 11-13.11 boravili su u Novom Sadu. Cilj posjete je bila posjeta Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (FTN).

U svečanoj sali FTN-a, održana je prezentacija o Fakultetu tehničkih nauka, Departmanima za mašinstvo kao i prezentacija o Savezu studenata. Studentima su se obratili predstavnici Saveza studenata Fakulteta tehničih nauka Đorđe Radonić i Jovica Aščerić, zatim prof. dr. Dejan Lukić (Departman za proizvodno mašinstvo), prof. dr. Siniša Bikić (Departman za energetiku i procesnu tehniku) i ass. Srđan Nikačević (Departman za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo).
 

Nakon prezentacija, studenti su uz pratnju profesora i asistenata obišli laboratorije na sva tri departmana. Studenti su imali priliku da vide u kakvim uslovima i sa kakvim mašinama i opremom raspolaže Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Slobodno vrijeme studenti su iskoristili za zajedničko druženje i obilazak grada.
 

Zahvaljujemo se kolegama iz Novog Sada na toploj dobrodošlici i izdvojenom vremenu za samu posjetu i nadamo se da će ovi susreti postati tradicija između naših studenata.