Predavanje „AI and Business (Education)“ | Ron Tuninga, AACSB potpredsjednik i generalni direktor za Evropu, Bliski istok i Afriku

Predavanje „AI and Business (Education)“ | Ron Tuninga, AACSB potpredsjednik i generalni direktor za Evropu, Bliski istok i Afriku
Datum događaja
27
Maj

Predavanje/Lecture: AI and Business (Education)

Ron Tuninga, AACSB potpredsjednik i generalni direktor za Evropu, Bliski istok i Afriku
Univerzitet u Sarajevu – Ekonomski fakultet, amfiteatar Tondach (III sprat), 12:00 sati

 

Univerzitet u Sarajevu – Ekonomski fakultet Vas poziva na predavanje „AI and Business (Education)“, koje će održati Ron Tuninga, AACSB potpredsjednik i generalni direktor za Evropu, Bliski istok i Afriku, 27. 05. 2024. godine, u amfiteatru Tondach, s početkom u 12:00 sati.

Gospodin Tuninga će se u predavanju fokusirati na umjetnu inteligenciju (AI) kao temelj u evoluciji poslovanja i obrazovanja, put u oblikovanju industrije i transformiraciju tradicionalne paradigme. U području poslovanja, AI nudi enormne prilike za optimizaciju, inovacije i donošenje odluka. Od prediktivne analitike koja optimizira opskrbne lance do personaliziranih korisničkih iskustava vođenih algoritmima mašinskog učenja, kompanije koriste AI kako bi stekle konkurentsku prednost i potaknule rast. Slično tome, u obrazovanju, umjetna inteligencija revolucionizira iskustvo učenja, nudeći prilagođene pristupe nastavi, prilagodljive platforme za učenje i uvide u uspješnost studenata bazirane na podacima. Iskorištavanjem sposobnosti umjetne inteligencije obrazovne ustanove mogu unaprijediti metodologije podučavanja, personalizirati načine podučavanja i obogatiti studente vještinama potrebnim za napredovanje u svijetu koji sve više pokreće umjetna inteligencija. Stoga integracija umjetne inteligencije u poslovanje i obrazovanje nije samo tehnološki napredak, već temeljni pomak koji oblikuje budućnost ovih domena, potičući učinkovitost, inovacije i osnaživanje.

Ron Tuninga je AACSB potpredsjednik i generalni direktor za Evropu, Bliski istok i Afriku. On je međunarodni, inovativan i poduzetnički lider s iskustvom u javnom i privatnom sektoru visokog obrazovanja. Bio je dekan u tri evropske zemlje i ima iskustvo u razvoju i vođenju dodiplomskih i postdiplomskih programa u 35 zemalja, na 5 kontinenata. Posjeduje bogato znanje o evropskim, bliskoistočnim i afričkim sistemima visokog obrazovanja te je aktivno sudjelovao kao volonter u raznim međunarodnim organizacijama za akreditaciju, uključujući AACSB, EFMD i AMBA.

AACSB International je globalna neprofitna asocijacija koja povezuje edukatore, studente i kompanije kako bi postigli zajednički cilj: stvoriti novu generaciju uspješnih lidera. Članovi AACSB Business Education Alliance dio su pokreta ujedinjenog za stvaranje pozitivnog društvenog uticaja i poboljšanje kvalitete poslovnog obrazovanja širomm svijeta. Kao sinonim za najviše standarde izvrsnosti od 1916, AACSB pruža osiguranje kvalitete, izvrsnost u ekonomskom i biznis obrazovanju te usluge učenja i razvoja za više od 1850 organizacija članica i više od 950 akreditiranih poslovnih škola diljem svijeta. Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu je upravo jedan od akreditovanih fakulteta, što ga svrstava u 5% najboljih u cijelom svijetu.

Univerziteta u Sarajevu – Ekonomski fakultet