Promocija knjige "Identitet/i muslimana Cazinske krajine", autorice r. Lejle Hairlahović-Hušić

Promocija knjige "Identitet/i muslimana Cazinske krajine", autorice r. Lejle Hairlahović-Hušić

Promocija knjige "Identitet/i muslimana Cazinske krajine", autorice r. Lejle Hairlahović-Hušić bit će uprilčena u utorak 20. juna (utorak) u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu s početkom u 14:00 sati.

 

Knjiga je rezultat doktorskog istraživanja prerano preminule istraživačice Muzeja ratnog djetinjstva Lejle Hairlahović-Hušić, te je objavljena posthumno u izdanju Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu i Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Na promociji će govoriti dr. sc. Dženita Sarač Rujanac, viša naučna saradnica Instituta za historiju, dr. sc. Ramiza Smajić, naučna saradnica Instituta za historiju te predstavnici Muzeja ratnog djetinjstva i Fondacije Lejla Hairlahović-Hušić, uz moderaciju dr. Sedada Bešlije, direktora Instituta za historiju UNSA.

 

Događaj organizuje Fondacija Lejla Hairlahović-Hušić u saradnji sa Muzejom ratnog djetinjstva i Institutom za historiju Univerziteta u Sarajevu, te je otvorena za javnost.