Sajam stipendija

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu je organizator jedinstvenog, međunarodnog Sajma stipendija. Od 2010. godine, Služba okuplja i promoviše programe stipendiranja u Bosni i Hercegovini koji su dostupni studentima, nastavnicima i nenastavnom osoblju iz BiH kao i onima koji žele nastaviti školovanje ili se dodatno educirati u inostranstvu.

Na sajmu učestvuju različite domaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje predstavljaju različite oblike finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Posjetitelji Sajma su srednjoškolci, studenti dodiplomskih,  postdiplomskih i doktorskih studija i sve druge osobe kojima su stipendije potrebne za kontinuirano profesionalno usavršavanje i cjeloživotno učenje. 

Od 2017. godine Sajam stipendija je postao dio agende za Međunarodnu sedmicu obuke osoblja (Staff week) koju organizuje Služba za međunarodnu saradnju u cilju promocije internacionalizacije univerziteta, obogaćivanju postojećih i sklapanja novih partnerstava.

Više informacija o održanim i planiranim Sajmovima stipendija dostupno je na specijaliziranoj web stranici Službe za međunarodnu saradnju:

https://international.unsa.ba/sajam-stipendija/