Erasmus Student Network

ESN

Erasmus Student Network (ESN) je jedan od najvećih evropskih studentskih organizacija. Osnovana je 1989. godine, i predstavlja ključnu volontersku organizaciju u međunarodnom visokom obrazovanju u Evropi. Trenutno broji više od 15 hiljada volontera iz 42 zemlje! 

 

Više od 30 godina ESN radi na stvaranju mobilnijeg i fleksibilnijeg obrazovanja podržavajući i razvijajući akademsku razmjenu i pružajući interkulturalno iskustvo i onim studentima koji nemaju mogućnost da provedu period obrazovanja u inostranstvu. ESN također potiče studente da steknu međunarodno iskustvo i upoznaju različite kulture.

 

ESN pruža podršku internacionalnim studentima u procesima akademske i društvene integracije, i djeluje kao poveznica između lokalnih i internacionalnih studenata. ESN to uspjeva kroz aktivnosti u lokalnim sekcijama, što uključuje kulturne i društvene događajae kao što su izleti, filmske večeri, jezični projekti, međunarodni festivali hrane i na kraju, ali ne manje važno, zabave. ESN stranim studentima nudi i Buddy Program koji im pomaže u akademskoj i socijalnoj integraciji. 

 

Lokacija: ESN je smješten na Ekonomskom fakultet Univerziteta u Sarajevu (adresa: Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1 – četvrti sprat)

Kontakt: sarajevoesn@gmail.com