Promocija Monografije "Zbirka umjetnina Rektorata Univerziteta u Sarajevu" i izložba umjetnina Rektorata UNSA

Promocija Monografije "Zbirka umjetnina Rektorata Univerziteta u Sarajevu" i izložba umjetnina Rektorata UNSA
Datum događaja
11
Dec

S velikim zadovoljstvom najavljujemo jedinstveni kulturni događaj posvećen očuvanju i promociji bogatstva umjetničkog nasljeđa Univerziteta u Sarajevu: Svečanu promociju monografije "Zbirka umjetnina Rektorata Univerziteta u Sarajevu" i izložbu umjetnina Rektorata Univerziteta u Sarajevu, koje će biti upriličene 11. decembra 2023. godine u 18:00 sati u Umjetničkoj galeriji BiH, u okviru Svečanih decembarskih dana i obilježavanja 74 godišnjice Univerziteta u Sarajevu.

Tokom protekle sedamdeset četiri godine Univerzitet u Sarajevu s ponosom je sakupljao i čuvao neprocjenjivu kolekciju umjetničkih djela. Ova zbirka postala je simbol trajne saradnje i uspomena na najznačajnije trenutke u povijesti naše institucije. 

Prilikom otvaranja ove jedinstvene izložbe, na kojoj će biti predstavljene odabrane umjetnine iz Monografije "Zbirka umjetnina Rektorata Univerziteta u Sarajevu", imat ćete priliku prisustvovati i promociji monografije koja okuplja 71 umjetničko djelo, potpisano od strane 49 autora iz različitih umjetničkih perioda. Zbirka obuhvata širok spektar umjetničkih izraza, od crteža, slika, grafika do skulptura. Djela su stvarana između dva svjetska rata pa sve do današnjih savremenih autora. 

Radujemo se vašem prisustvu na izvanrednoj večeri umjetnosti i kulture. 

1