Daljni studij, usavršavanje i projekti (OPEN)

Završili ste jedan ciklus studija na Univerziteta u Sarajevo ili ste završna godina i želite nastaviti studiranje? Zaposleni ste na Univerzitetu u Sarajevu i želite pronaći odgovarajuće profesionalno usavršavanje u inostranstvu? U tom slučaju, Erasmus+ i slični programi mobilnosti odnosno semestralne razmjene više nisu za vas.

open

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa Zapadnobalkanskom asocijacijom alumnija (Western Balkan Alumni Association) pokrenula projekat OPEN (Opportunities Presence through European funds and Networking in B&H and the region) u cilju okupljanja na jednom mjestu programa, fondova, finansijskih ili druge vrste podrške koji vam omogućuju međunarodni studij, profesionalno usavršavanje u i izvan Bosne i Hercegovine, te priliku da (pored Erasmus+ programa) prijavite svoje idejne projekte (kao pojedinac ili institucija) na različite dostupne nacionalne, regionalne i evropske fondove.

Na ovaj način želimo podržati daljni razvoj naših studenata i članova osoblja, kao i naših bivših studenata, pružajući im informacije o dostupnim međunarodnim programima i pozivima za projekte. 

Mobilnost studenata i osoblja

Degree opcije

Međunarodne mreže

Mreže i asocijacije predstavljaju najčešće konzorcij visokoobrazovnih institucija u cilju uspostavljanje zajedničke saradnje i izgradnje kapaciteta kroz organizovanje različitih dešavanja, pokretanje projekata i profesionalno usavršavanje.

Regionalni, evropski i međunarodni projekti fondovi

Ovi fondovi i organizacije imaju za cilj promociju saradnje i zajedničkih vrijednosti između građana, civilnog društva i kontakata između ljudi, obezbjeđivanjem finansiranja za male, srednje i velike projekte, kao i profesionalnog usavršavanja.