Promocija naučne monografije “The Geography of Bosnia and Herzegovina”

Promocija naučne monografije “The Geography of Bosnia and Herzegovina”
Datum događaja
14
Jul

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na promociju naučne monografije “The Geography of Bosnia and Herzegovina”, u izdanju Springer Nature, koja će biti upriličena 14.jula 2022. godine u 14:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo).

„Geografija Bosne i Hercegovine“ je prva naučna monografija koja se bavi sistematičnim objašnjenjem savremene geografske stvarnosti Bosne i Hercegovine, a također je prva naučna knjiga o geografiji naše zemlje na engleskom jeziku, čiji su autori profesori Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu: prof. dr. Haris Gekić, prof. dr. Aida Bidžan-Gekić, prof. dr. Nusret Drešković i prof. dr. Ranko Mirić, te prof. dr. Peter Remenyi sa Univerziteta u Pečuhu iz Mađarske.

Knjiga predstavlja djelo od historijske važnosti ne samo za bosanskohercegovačku nauku već i za promociju naše zemlje širom svijeta, jer će sasvim sigurno knjiga postati redovan udžbenik na mnogim univerzitetima. Pokrovitelj izdanja je Međunarodna geografska unija (IGU).

1

2