14. Kongres nastavnika njemačkog jezika

14. Kongres nastavnika njemačkog jezika
Datum događaja
14
Okt

Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV) 14. i 15. oktobra 2023. godine organizuje 14. Kongres nastavnika njemačkog jezika pod motom „Kultura u fokusu“, a pod pokroviteljstvom Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Plenarno predavanje održat će renomirani prof. dr. Claus Altmayer sa Univerziteta u Leipzigu iz Njemačke. Predavači i referenti kongresa dolaze s različitih institucija Bosne i Hercegovine, regije te njemačkog govornog područja. Kongres je namijenjen nastavnicima i profesorima osnovnih i srednjih škola, kao i nastavnicima, saradnicima i studentima odsjekâ za germanistiku.

Pokrovitelj kongresa je Filozofski fakultet, a partneri su Međunarodno udruženje nastavnika njemačkog jezika (IDV), Goethe Institut Bosne i Hercegovine, Austrijski institut, Ambasada SR Njemačke, Ambasada Republike Austrije, Ambasada Švicarske, Austrijski kulturni forum Sarajevo, Njemačka akademska služba za razmjenu studenata i mladih naučnika (DAAD), izdavačka kuća Buybook, izdavačka kuća Hueber, Deutsche Welle (DW), Austrijska jezička diploma (ÖSD), Centralni ured za školstvo u inostranstvu (ZfA) te Ministarstvo obrazovanja, nauke i istraživanja Republike Austrije (BMBWF).

Svečano otvorenje održat će se 14. oktobra 2023. u 09:30h u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

1