Dani otvorenih vrata za međunarodne master programe Univerziteta u Sarajevu – Ekonomskog fakulteta

Dani otvorenih vrata za međunarodne master programe Univerziteta u Sarajevu – Ekonomskog fakulteta

Predstavljamo međunarodne master programe na Univerzitetu u Sarajevu - Ekonomski fakultet u akademskoj 2024/25. godini

KONKURS za prijave kandidata na II (drugi) ciklus studija (master studij) je otvoren do 25. 09. 2024. godine. 

 

DANI OTVORENIH VRATA

04. septembar (srijeda) 2024.

VRIJEMEPROGRAMMJESTO
16:30 - 17:00Forenzično računovodstvoSala za sjednice (prizemlje)
17:00 - 17:30Upravljanje opskrbnim lancemSala za sjednice (prizemlje)
17:30 - 18:00Master of Business Administration MBA / Poslovanje i organizacijaSala za sjednice (prizemlje)
18:00 - 18:30Menadžment i informacioni sistemiSala za sjednice (prizemlje)

Upravljanje opskrbnim lancem, kreiran u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, jedinstven je program u Bosni i Hercegovini iz ove oblasti, koji pruža ambicioznim pojedincima priliku da steknu dvije univerzitetske diplome i prestižnu diplomu European Logistics Association.

Program je osmišljen za one koji žele postati stručnjaci u upravljanju složenim opskrbnim lancima, nudeći znanja iz menadžerske ekonomije, međunarodnog logističkog poslovanja, e-logistike i održivog upravljanja, kao i za organizacije koje nastoje unaprijediti poslovne procese usavršavanjem svojih zaposlenika na prestižnoj visokoobrazovnoj instituciji.

Praktično iskustvo kroz studijske posjete i prilika za profesionalno umrežavanje dodatno povećavaju vrijednost ovog programa.

S obzirom na visoku potražnju za ovim profilom stručnjaka, polaznici će steći prednost na tržištu rada, kvalificirajući se za vodeće pozicije u nabavnom poslovanju, logistici i proizvodnji.

Za više informacija o programu posjetite LINK.

Za pristup konkursu posjetite LINK.

Master of Business Administration MBA / Poslovanje i organizacija, izvodi se u saradnji sa Univerzitetom u Ljubljani – Ekonomski fakultet, koji pripada zajednici od 1% trostruko akreditovanih u cijelom svijetu. MBA program daje specijalizacije u Bankarstvu i finansijskom menadžmentu ili Računovodstvu, te priprema kandidate za upravljačke funkcije kroz praktične projekte i napredna znanja iz oblasti poslovanja.

Program je kreiran za ambiciozne pojedince koji žele da budu dio izazovnog savremenog poslovnog ambijenta, te jedinstvenu priliku da unaprijedite svoje poslovno znanje i vještine vođenja.

Dvije univerzitetske diplome priznatih fakulteta pruža značajnu prednost na tržištu rada, posebno u međunarodnom kontekstu: diploma Univerziteta u Sarajevu - Ekonomskog fakulteta: zvanje magistar poslovnog upravljanja; diploma Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani: zvanje magister poslovnih ved.

Program se izvodi na engleskom jeziku, što omogućava studentima da unaprijede svoje jezičke veštine i pripreme se za rad u globalnom poslovnom okruženju. Studiranje u multikulturalnom okruženju razvija interkulturalne kompetencije koje su ključne za savremeno poslovanje.

Za više informacija o programu posjetite LINK.

Za pristup konkursu posjetite LINK.

Forenzično računovodstvo predstavlja jedinstven program dvojne diplome iz ove oblasti u Bosni i Hercegovini, a izvodi se u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banja Luci. Program se izvodi kao jednogodišnji i dvogodišnji, a daje specijalizirana kombinovana znanja iz područja računovodstva sa istraživačkim i analitičkim vještinama s ciljem otkrivanja prevara i manipulacija finansijskim izvještajima koje odstupaju od pravila struke, računovodstvenih standarda, poreznih zakona i ostalih zakonskih odredbi.

Forenzično računovodstvo predstavlja jednu od najbrže rastućih oblasti u svijetu koja posebno dolazi do izražaja u vremenima finansijskih kriza i recesija zbog masovnog traženja uzroka i postupaka koji su prethodili takvim događajima. Uloge forenzičnih računovođa uveliko se mijenjaju iz uloga pasivnih analitičara do aktivnih istražitelja finansijskih prijevara.

Program pruža dubinsko razumijevanje računovodstvenih i revizorskih standarda, te tehnika istraživanja prevara, analize finansijskih izvještaja, sudskog svjedočenja i primjene računovodstvenih i revizorskih principa u forenzične svrhe, rad sa vodećim stručnjacima iz oblasti, te praktične radionice i studije slučaja.

Za više informacija o programu posjetite LINK.

Za pristup konkursu posjetite LINK.

Menadžment i infomacioni sistemi se izvodi u saradnji sa kompanijom Microsoft BiH. Ovaj program se izvodi kao jednogodišnji i dvogodišnji, te nudi jedinstvenu kombinaciju teorijskog znanja univerzitetskih profesora, te praktičnog iskustva certificiranih Microsoft predavača. Savremene nastavne metode uključuju rad kroz projekte, korištenje aktuelnih softvera u računarskim salama, timski rad na praktičnim slučajevima iz prakse, te interaktivnu nastavu!

Polaznici će naučiti kako koristiti IT za povećanje konkurentnosti firmi, razumjeti IT trendove, upravljati IT projektima, razvijati poslovne aplikacije, te osigurati sigurnost informacionih sistema. Program takođe nudi besplatnu certifikaciju za Microsoft kurseve, proširujući mogućnosti zapošljavanja u domaćim i međunarodnim kompanijama.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da steknete vrhunska znanja i vještine potrebne za uspješnu karijeru u IT-u i poslovanju!

Za više informacija o programu posjetite LINK.

Za pristup konkursu posjetite LINK.