Konferencija “International conference on advances in traffic and communication technologies (ATCT)”

Konferencija “International conference on advances in traffic and communication technologies (ATCT)”

Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu i Institut za saobraćaj i komunikacije Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine organiziraju Međunarodnu konferenciju ” “International conference on advances in traffic and communication technologies (ATCT)”” – “AI Raskršća: Oblikovanje budućnosti saobraćaja i komunikacija” koja će se održati 6. i 7. juna 2024. godine u Sarajevu.

Prvi dan konferencije bit će održan u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, a drugi dan u prostorijama Fakulteta za saobraćaj i komunikacije.

Ovo je treća po redu konferencija u organizaciji Fakulteta za saobraćaj i komunikacije koja povezuje profesionalce, stručnjake i inovatore iz Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope.

Jedan od ključnih ciljeva konferencije je promocija inovativnih rješenja u oblasti saobraćaja i komunikacija, te povezivanje naučnih i praktičnih resursa. Fokusna oblast i radni podnaslov ovogodišnje konferencije je “AI Raskršća: Oblikovanje budućnosti saobraćaja i komunikacija”.

Ne propustite priliku da čujete eminentne međunarodne stručnjake iz oblasti umjetne inteligencije kao glavne govornike!

Glavni govornici: https://atct.ba/speakers/

Za više informacija, posjetite: https://atct.ba/

Za registraciju, posjetite: https://atct.ba/registration/