Online webinar | Crowdhelix platforma na UNSA

Datum događaja
05
Jun

U ime Centra za istraživanje i razvoj vas obavještavamo o novim mogućnostima za umrežavanje putem platforme Crowdhelix. Univerzitet u Sarajevu, a time i sve članice tj. svi zaposlenici UNSA su od ovog mjeseca punopravni član Crowdhelix plaforme. 

 

Crowdhelix je napredna platforma za otvorene inovacije koja povezuje istraživače, visokoškolske institucije i kompanije širom svijeta radi saradnje na istraživačkim projektima i inovacijama. Ova platforma omogućava članovima da se umreže, dijele znanja i resurse, te zajednički rade na projektima koji imaju potencijal za značajan društveni i ekonomski uticaj. Do sada, saradnja uspostavljena putem Crowdhelix-a rezultirala je sufinansiranjem istraživačkih projekata u vrijednosti od 882 milijarde EUR i pokretanjem preko 16.000 projekata.

 

Platforma olakšava pristup finansijskim prilikama iz međunarodnih programa (kao što je HorizonEurope). Članovi mogu brzo i efikasno identificirati mogućnosti za sufinansiranje svojih istraživačkih projekata.

Crowdhelix platforma pruža jedinstvenu priliku za istraživače Univerziteta u Sarajevu da unaprijede svoje istraživačke aktivnosti, prošire mrežu saradnika i iskoriste međunarodne finansijske prilike za razvoj inovacija. Pridružite se i postanite dio ove dinamične zajednice koja oblikuje budućnost istraživanja i inovacija! Više o Crowdhelix platformi možete pročitati u dokumentu u prilogu te na web stranici platforme.

Koristimo ovu priliku da vas pozovemo da se pridružite online webinaru i saznate više o mogućnostima koje Crowdhelix platforma nudi za saradnju na istraživačkim projektima i inovacijama.

Webinar će se održati u srijedu, 5. juna 2024. od 14:00 - 14:45, a webinaru pristupate linkom [meet.google.com/nhs-mxje-xgx]meet.google.com/nhs-mxje-xgx (pozivnica je u prilogu maila).

Na webinaru ćete imati priliku da se:

  • Profilirate u skladu sa pravilima Crowdhelix plaforme
  • Angažirate i povežete sa drugim korisnicima
  • Upoznate sa otvorenim pozivima i mogućnostima za apliciranje na projekte

Glavne karakteristike Crowdhelix platforme koje će biti prezentirane su:

  • Helix zajednice
  • Nedavne aktivnosti i nove funkcionalnosti
  • Profiliranje i grupe
  • Postavke obavještenja i preporučitelj
  • Pitanja i odgovori

 

Ne propustite ovu priliku da unaprijedite svoje istraživačke aktivnosti i proširite svoju mrežu saradnika!

 

S poštovanjem,

Centar za istraživanje i razvoj

Univerzitet u Sarajevu

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Više o Crowdhelix platformi:

 

Crowdhelix platforma

Crowdhelix je napredna platforma za otvorene inovacije koja povezuje istraživače, visokoškolske institucije i kompanije širom svijeta radi saradnje na istraživačkim projektima i inovacijama. Ova platforma omogućava članovima da se umreže, dijele znanja i resurse, te zajednički rade na projektima koji imaju potencijal za značajan društveni i ekonomski uticaj.

Crowdhelix platforma je organizovana u tematske zajednice poznate kao Helixes. Svaka Helix zajednica fokusira se na specifičnu oblast istraživanja ili inovacija, omogućavajući članovima da se povežu sa stručnjacima iz istih ili srodnih oblasti.

Članovi platforme mogu kreirati detaljne profile koji ističu njihove istraživačke interese, ekspertize i projekte na kojima rade. Ovi profili olakšavaju prepoznavanje potencijalnih saradnika i stvaranje novih istraživačkih timova.

Angažman sa drugim korisnicima je ključna komponenta platforme, omogućavajući razmjenu ideja i formiranje partnerstava za istraživačke projekte.

Crowdhelix platforma koristi napredne algoritme za preporuku i matchmaking, koji pomažu članovima da pronađu odgovarajuće partnere za istraživačke projekte.

Platforma olakšava pristup finansijskim prilikama iz međunarodnih programa kao što je HorizonEurope. Članovi mogu brzo i efikasno identificirati mogućnosti za sufinansiranje svojih istraživačkih projekata.

Platforma nudi i:

  • pregled nedavnih aktivnosti članova
  • angažmane i
  • razvoj projekata.
  • postavljanje sadržaja,
  • angažman u diskusijama
  • dijeljenje resursa između članova.

Članovi mogu prilagoditi postavke obavještenja kako bi bili informisani o relevantnim aktivnostima i događajima unutar platforme.

Crowdhelix ne samo da pruža platformu za umrežavanje i saradnju, već i aktivno učestvuje kao projektni partner. Trenutno vodi preko 30 projekata koje finansira EU, podržavajući različite inovacije i ciljeve projekata.

Platforma nudi i dodatne usluge fokusirane na komercijalizaciju inovacija, pružajući podršku članovima u prevođenju svojih istraživanja u praktične primjene i tržišne proizvode.

Do sada, saradnja uspostavljena putem Crowdhelix-a rezultirala je sufinansiranjem istraživačkih projekata u vrijednosti od 882 milijarde EUR i pokretanjem preko 16.000 projekata.

Crowdhelix okuplja 742 člana iz 25 zemalja, uključujući 117 visokoškolskih institucija i organizacija za istraživanje, inovacije i transfer tehnologija kao što su CERN, University College London i KU Leuven.

Crowdhelix platforma pruža jedinstvenu priliku za istraživače Univerziteta u Sarajevu da unaprijede svoje istraživačke aktivnosti, prošire mrežu saradnika i iskoriste međunarodne finansijske prilike za razvoj inovacija. Pridružite se i postanite dio ove dinamične zajednice koja oblikuje budućnost istraživanja i inovacija!

2