Koncert studenata Muzičke akademije UNSA u okviru 17. izdanja festivala Majske muzičke svečanosti

Datum događaja
21
May

Festival Majske muzičke svečanosti refleksija je akademskog i umjetničkog rada Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, te svake godine predstavlja postignuća studenata svih instrumentalnih odsjeka ove institucije. Ovogodišnje izdanje će uključiti zajednički koncert studenata Odsjeka za solo pjevanje, Odsjeka za duvačke instrumente i harmoniku, Odsjeka za gudačke instrumente i gitaru, te Odsjeka za klavir, harfu, udaraljke i srodne instrumente koji će se održati u utorak, 21. maja 2024. godine, u 19:00 u Galeriji Bosanskog kulturnog centra KS.

Ovom prilikom će nastupiti Hanadi Karić (mezzosopran) i Idna Muminović (sopran) koje će nastupiti uz klavirsku pratnju v. umj. sar. dr. Milana Lucića,Krešimir Sušac (horna) i v. umj. sar. mr. Lejla Klepo-Hadžić (klavir), Matej Morvaj (truba) i v. umj. sar. mr. Amila Čengić (klavir), Klaudija Bošnjak (violina) i v. umj. sar. mr. Dženana Hadžić (klavir), Laura Maslać (klavir), te dva kamerna sastava, trio koji čine Maida Marić (flauta), Emir Hadžialjević (klarinet) i Melina Šišić (klavir) i Kvintet harmonika MAS u sastavu ass. mr. Azmir Halilović, Hazim Mehmedić, Iris Granulo, Safet Tahirović i Anes Čolak.

Na raznolikom programu će se naći djela kompozitora kao što su W. A. Mozart, J. Brahms, E. Lalo, F. J. Strauss, C. Saint–Saens, E. Bozza, M. Prebanda i B. Šehu.

Ulaz je slobodan.

Informacije o programu 17. Majskih muzičkih svečanosti dostupne su na: www.mas.unsa.ba

1