Karijerni susreti na Pravnom fakultetu za predstavnike pravosudne i advokatske zajednice

Pravni fakultet
Datum događaja
01
Nov

Univerzitet u Sarajevu – Pravni fakultet (Pravni fakultet u Sarajevu) i Nacionalni centar za državne sudove - Ured u BiH (NCSC) Vas pozivaju na događaj pod nazivom

“Karijerni susreti na Pravnom fakultetu za predstavnike pravosudne  i advokatske zajednice”

Kada: srijeda, 01. 11. 2023. g. sa početkom u 13:00 sati

Gdje: Pravni fakultet u Sarajevu, Obala Kulina bana 7

Karijerni susreti na Pravnom fakultetu za predstavnike pravosudne i advokatske zajednice će profesionalnoj pravnoj zajednici predstaviti praktična znanja i vještine studenata prava kao budućih praktičara. Učesnici i učesnice karijernih susreta će biti u mogućnosti da prisustvuju jednoj od ukupno četiri demonstracije (simulacije suđenja) koje će se istovremeno održati u različitim salama na Pravnom fakultetu. Simulacije suđenja će se održati u sljedećim oblastima:

  1. SLP Pravna klinika “Vještine zastupanja u krivičnom postupku”
  2. Međunarodno krivično pravo (ICC Moot Court)
  3. Pravo međunarodne trgovačke prodaje (Willem C. Vis International   Commercial Arbitration Moot)
  4. Medijsko pravo (Monroe E. Price Media Law Moot)

Poslije demonstracije/simulacije suđenja, biće upriličena zakuska u holu Pravnog fakulteta za učesnike i učesnice, između ostaloga i u cilju uspostavljanja profesionalnih kontakata studenata sa pravnom zajednicom.

Bili bismo počastvovani ako se možete odazvati našem pozivu i Vašim prisustvom dodatno podržati zajedničke napore akademske i profesionalne pravne zajednice u jačanju praktičnog osposobljavanja studenata prava.

Ljubazno Vas molimo da potvrdu učešća (ime, prezime, funkcija/institucija) šaljete na email: ured@ncsc-bih.org, sa naznakom o tome na kojoj simulaciji suđenja želite da prisustvujete, najkasnije do 25. 09. 2023. godine.

Organizatori će voditi računa o pojedinačnom odabiru demonstracije, ali postoji mogućnost preraspodjele mjesta zbog popunjenosti kapaciteta. 

1