Predstavljena izdanja Akademije scenskih umjetnosti UNSA na festivalu „Mostarska liska“

Predstavljena izdanja Akademije scenskih umjetnosti UNSA na festivalu „Mostarska liska“

U pratećem programu Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” u utorak 21.05. na maloj sceni “Studio 64” Narodnog pozorišta Mostar upriličena je promocija izdanja Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Šef odsjeka za dramaturgiju Akademije scenskih umjetnosti Dragan Komadina predstavio je dramske tekstove “Pink Moon” Daria Bevande i “Kad bi naglas govorili” Adnana Lugonića. Edicija “Savremeni dramski tekstovi” pokrenuta je s namjerom da se otvori još jedan prostor za promociju suvremene bosanskohercegovačke drame, koja je često neopravdano zapostavljena u našem okruženju.

Predstavljena je i knjiga Uvod u scenarij, red. profesorice dr. Elme Tataragić, te zbornici Drama i Scenarija studentica/studenata Odsjeka za dramaturgiju iz 2021. i 2022. Dramaturginja BNP Zenica Nedžma Čizmo predstavila je  knjigu “Tri drame” koja sadrži tri dramska teksta koja su se našla na prvom mjestu ili u najužem izboru na posljednja dva natječaja za najbolji bosanskohercegovački dramski tekst koje je organiziralo zeničko pozorište. Moderatorica predstavljanja bila je dramaturginja NP Mostar Emina Kovačević-Podgorčević .