Poljoprivredno-prehrambeni fakultet

Adresa
Zmaja od Bosne 8
Email
podrska@ppf.unsa.ba

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet je najstarija je laička visokoškolska ustanova u Bosni i Hercegovini, osnovana 1940. godine. Fakultet predstavlja obrazovnu, naučnu i stručnu ustanovu u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Pored osnovne djelatnosti koja obuhvata nastavni rad sa studentima, naučnoistraživački i stručni rad, kroz različite forme Fakultet realizuje edukativne i savjetodavne djelatnosti te pruža intelektualne usluge trećim licima.

Osim teoretskih, studentu se pruža mogućnost stjecanja praktičnih znanja iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje i prehrambene tehnologije, uz primjenu najviših akademskih i profesionalnih standarda.

Praktična znanja stječu se u brojnim savremeno opremljenim laboratorijama, na vlastitom oglednom poligonu, kao i u različitim poslovnim subjektima iz oblasti agrara i prehrambene industrije.  

Fakultet nudi studijske programe iz oblasti biljne proizvodnje, zootehnike, prehrambene tehnologije i ekonomike poljoprivrede i prehrambene industrije, koji su u skladu sa potrebama poslodavaca i tržištem rada.

Koncept studiranja: 3 + 2 + 3


Odsjeci:
Odsjek - Biljna proizvodnja
Odsjek - Zootehnika
Odsjek - Ekonomika poljoprivrede i prehrambene industrije
Odsjek - Prehrambene tehnologije

 

Odgovorna osoba
Dekan: prof. dr. Muhamed Brka

43.856089, 18.398661