Radionica „Sistemi navodnjavanja u Bosni i Hercegovini – stanje i perspektive razvoja“

Radionica „Sistemi navodnjavanja u Bosni i Hercegovini – stanje i perspektive razvoja“
Datum događaja
09
Jun

Vrijeme održavanja: 9. 6. 2021, 10:00–12:00
Mjesto održavanja: online

Poštovani,

ovim putem vas pozivamo na radionicu pod nazivom „Sistemi navodnjavanja u Bosni i Hercegovini – stanje i perspektive razvoja“.

Radionica će biti organizirana u dvije sesije, a ima za cilj okupiti zainteresirane strane, poljoprivredne proizvođače, zadruge, predstavnike razvojnih agencija, nevladinih organizacija, udruženja proizvođača i ostalih relevantnih institucija, te diskutirati o problemima i perspektivama sistema za navodnjavanje u poljoprivrednoj proizvodnji sa naglaskom na potrebe uspostave individualnih ili zajedničkih (velikih) sistema za navodnjavanje.

Prva sesija radionice, koja će se fokusirati na diskusiju sa farmerima, bit će održana online 9. 6. 2021. godine sa početkom u 10 sati.
Ova radionica je organizirana u sklopu projekta H2020-WIDESPREAD: SMARTWATER - Promoting SMART agricultural WATER management in Bosnia and Herzegovina, koji zajednički provode Univerzitet u Banjoj Luci (BiH), Centro Internazionale di Altistudi Agronomici Mediterranei (Italija), Agencia Estatal Consejo Superior Deinvestigaciones Cientificas (Španija), Instituto Superior de Agronomia (Portugal), Sysman Progetti & Servizi Srl (Italija) i Univerzitet u Sarajevu (BiH).

Cilj projekta je umrežavanje, jačanje istraživačkog i inovacijskog kapaciteta zainteresiranih strana u oblasti održivog upravljanja vodama u poljoprivredi na području BiH.

Molimo vas da izdvojite vaše cijenjeno vrijeme i uzmete učešće u ovoj, za budućnost poljoprivrede u BiH vrlo važnoj radionici.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo vas da učešće potvrdite na e-mail: m.makas@ppf.unsa.ba najkasnije do ponedjeljka 7. 6. 2021. godine.

Svi zainteresirani učesnici će naknadno dobiti poziv sa linkom za učešće na radionici.

Napomena: Radionica će se održati na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.