Pješački pohod na Subar povodom formiranja „Studentskog humanitarnog fonda“

Visočica
Datum događaja
21
Okt
Mjesto događaja
Subar, Visočica

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i Univerzitet u Sarajevu organiziraju pješački pohod na Subar (1820 mnv), jedan od vrhova Visočice, povodom formiranja „Studentskog humanitarnog fonda“. 
Prijevoz je obezbijeđen, te su okupljanje i polazak učesnika predviđeni iz Kampusa Univerziteta u Sarajevu u subotu 21. oktobra 2017. godine u 7:45 sati. Povratak je planiran istog dana u poslijepodnevnim satima.

Sigurnosne informacije: staza nije tehnički zahtjevna i nema opasnosti od mina.
Tehnička zahtjevnost ture: 1 – lagane zimske ili ljetne ture bez pomagala.
Kondiciona zahtjevnost ture: b – manje zahtjevne visokogorske ture u ukupnom trajanju do 4 h sa visinskom razlikom do 500 metara.
Oprema: standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima. Potrebno je ponijeti rezervnu opremu.
Obavezno: ponijeti hranu i piće (minimum 1,5 l tečnosti).

Participacija za studente je 5 KM, a za uposlenike Univerziteta u Sarajevu je 10 KM. Predstavnici studentskih asocijacija/vijeća su zaduženi za prikupljanje participacija na organizacionim jedinicama.

Ostali zainteresirani (koji nisu studenti a ni uposlenici Univerziteta u Sarajevu) mogu učestvovati u ovom pješačkom pohodu, a potrebno je da izvrše prijavu putem sljedećeg linka: https://goo.gl/forms/uyCfI1xOW3NnlAs42 do četvrtka 19. 10. 2017. godine do 16:00 sati, te da participaciju u iznosu od 5 KM predaju volonterima u autobusima pri polasku iz Kampusa.