Sokratovi kafei | Poziv za učešće na četvrtom Sokratovom kafeu sa osnivačem Christopherom Phillipsom

Sokratovi kafei | Poziv za učešće na četvrtom Sokratovom kafeu sa osnivačem Christopherom Phillipsom

Pozivamo na seriju online Sokratovih kafea gdje ćete imati, jedinstvenu priliku učestvovati u filozofskom dijalogu sa Christopherom Phillipsom, poznatim osnivačem Sokratovih kafea. Četvrta sesija ima za cilj istraživanje važnog pitanja: “Kakva vrsta putokaza može omogućiti njegovanje zdravijih međusobnih odnosa i slavljenja različitosti?

Podsjećamo da svi mogu učestvovati u Sokratovim kafeima. Starost, pol, obrazovanje, vjera, nacionalnost, seksualna orijentacija nisu važni, jer svako može imati koristi od životnog iskustva i mudrosti. Oni koji učestvuju u Sokratovim kafeima dijele osjećaje filozofa Sokrata koji uključuje strastvenu, ali i fikcionalnu razmjenu ideja.   

Profesor Phillips je  2000. godine, završio master iz humanistike, s naglaskom na filozofiji, na Univerzitetu u Kaliforniji. Također posjeduje magistarski stupanj iz prirodnih znanosti sa  Delta State univerziteta. Phillips je stekao doktorat iz komunikacija na Edith Cowan univerzitetu  u Australiji. Godine 2012. dobio je “Distinguished American Leadership Award”. Također je predavao na Univerzitetu u Njujorku, te na Univerzitetu u Pensilvaniji.   

Pridružite nam se 20. maja 2024. u 18:00 putem zoom linka:


Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/87368992823?pwd=tZlDQeCYXwngKYhAbj4EkwsSPoYn1S.1

Meeting ID: 873 6899 2823
Passcode: 860936

Događaj se realizuje na engleskom jeziku i prijevod nije osiguran.