Poziv Univerziteta u Vilniusu za studente doktorskog i master studija na poduzetničke radionice za mlađe istraživače

Poziv Univerziteta u Vilniusu za studente doktorskog i master studija na poduzetničke radionice za mlađe istraživače

Obavještavamo vas o pozivu Univerziteta u Vilniusu za studente doktorskog i master studija na poduzetničke radionice za mlađe istraživače s ciljem sticanja znanja i praktičnih vještina za razvoj poslovnih ideja zasnovanih na njihovim istraživanjima, kao i rješenja vezanih za data istraživanja i razvoj poduzetničkog potencijala.

 

Radionice su besplatne i bit će organizovane se u okviru projekta UNITeD koji finansira EIT HEI Inicijativa. Univerzitet u Vilniusu će dodijeliti 2 ECTS boda studentima koji će učestvovati na seminarima, grupnom radu i završnom predavanju.

 

Radionice obuhvataju čitav spektar tema vezanih za preduzetništvo, što omogućava polaznicima da se osposobe znanjem i praktičnim alatima o analizi tržišta i izboru pravog poslovnog modela. U okviru interdisciplinarnih i međunarodnih timova, učesnici razvijaju odabranu poslovnu ideju, uzimajući u obzir intelektualnu svojinu, cijene, finansijsko planiranje i marketing.

 

Prijave su otvorene do 30. 05. 2024. godine, a registraciju je moguće izvršiti putem on-line obrasca. Više informacija na linku OVDJE.

 

Za sva dodatna pitanja, potrebno je kontaktirati kolegu Pavela Ragozina (pavel.ragozin@cr.vu.lt) na Univerzitetu u Vilniusu ili na mail laura.brossico@unica-network.eu (UNICA).