Sajam francuskih univerziteta

Sajam francuskih univerziteta
Datum događaja
30
Okt
Mjesto događaja
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Zainteresirani ste za studiranje u Francuskoj? 

Pozivamo vas na „Sajam francuskih univerziteta“ koji se četvrtu godinu zaredom održava u Bosni i Hercegovini i koji vam pruža priliku da upoznate brojne francuske univerzitete, načine i uvjete upisa na francuske visokoškolske ustanove, studiranje na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja studija. 

Posjetite štandove učesnika (Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Univerzitetska agencija frankofonije, Visoka škola za nastavu i obrazovanje Univerziteta u Bordeauxu, CESI – Visoka inženjerska škola, MGEL – studentsko osiguranje, Campus France BiH i Francuski institut u Bosni i Hercegovini) i upoznajte se sa bogatom ponudom studijskih programa u svim oblastima, na francuskom i engleskom jeziku. 

Tokom „Studentskog dana“ ujedno će biti otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2018/2019. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH. 

„Sajam francuskih univerziteta“ će biti održan 30. oktobra 2017. godine od 10 do 15 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 

Za više informacija pratite nas na Facebook stranici Campus France Bosnie-Herzégovine: https://www.facebook.com/CampusFranceBiH/.