Radionica „Podrška pripremi Horizon Europe projektnih prijedloga”

Radionica „Podrška pripremi Horizon Europe projektnih prijedloga”
Datum događaja
15
Dec

HORIZON EUROPE PROJEKAT POLICY ANSWERS

RADIONICA

„Podrška pripremi Horizon Europe projektnih prijedloga“

15 -16. 12. 2022. godine

Univerzitet u Sarajevu – Centar za interdiscipinarne studije (CIS),

Zmaja od Bosne 8

POZIV

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na radionici pod nazivom „Podrška pripremi Horizon Europe projektnih prijedloga” koja će biti održana 15. i 16. decembra 2022. godine, u prostorijama Centra za interdisciplinarne studije (CIS) Univerziteta u Sarajevu.

Radionica će biti realizirana u okviru Horizon Europe projekta „ODGOVORI KROZ POLITIKE – podrška kreiranju politika istraživanja i inovacija, implementacija i podrška na Zapadnom Balkanu“ (eng. POLICY ANSWERS – Support for R&I Policy Making, Implementation and Support in the Western Balkan)“ sa ciljem jačanja kapaciteta relevantnih institucija i  aktera u oblasti istraživanja i razvoja, u skladu sa identificiranim potrebama, strateškim dokumentima i povrh svega u skladu sa  prioritetima definiranim Agendom za napredak zemalja Zapadnog Balkana.

Radionica će učesnicima ponuditi informacije o mogućnostima institucija i pojedinaca u programima Horizon Europe i COST, uključujući praktične savjete i preporuke u smislu pripreme projektnih prijedloga, kao i korisne informacije i planove vezane za sistem upravljanja projektima na Univerzitetu u  Sarajevu.

Predavači će biti dr. sc. Dalibor Drljača, ekspert za HE/COST/MSCA projekte, te predstavnici Centra za istraživanje i razvoj UNSA. Program treninga dostupan je ovdje. Ukoliko ste zainteresirani za učešće, registraciju možete izvršiti putem sljedećeg link-a: https://www.surveymonkey.com/r/policyanswersnajkasnije do 13. 12. 2022. godine, u 12:00 sati.

Nadamo se zajedničkom druženju!

Projekat POLICY ANSWERS podržava saradnju u oblasti inovacija, istraživanja, obrazovanja, kulture, mladih i sporta, u cilju bolje integracije Zapadnog Balkana u Evropski istraživački prostor. Kroz projekat će biti nastavljeni i unaprijeđeni dosadašnji zajednički napori Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana (ZB) – Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije – u oblastima saradnje u istraživanju i inovacijama, obrazovanju, kulturi i sportu, a sa zajedničkim ciljem implementacije usvojene Agende za napredak zemalja ZB u ovim oblastima. Krajnji cilj je podrška stabilnosti i napretku u procesu jačanja evropske perspektive regiona Zapadnog Balkana. Implementaciju ovog projekta vodi Centar za društvene inovacije (ZSI) iz Beča zajedno sa 14 partnerskih institucija među kojima je i Univerzitet u Sarajevu.

DODATAK:

Poziv

Program