PEDAGOŠKI TRIPTIH povodom 60 godina kontinuiranog rada i djelovanja Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta UNSA

PEDAGOŠKI TRIPTIH povodom 60 godina kontinuiranog rada i djelovanja Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta UNSA
Datum događaja
07
Dec

Odsjek za pedagogiju Univerziteta u Sarajevu – Filozofskog fakulteta, obilježit će 60 godina kontinuiranog rada i djelovanja u četvrtak, 7. decembra 2023. godine u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Događaj pod nazivom „PEDAGOŠKI TRIPTIH“ započet će u 10:00 sati Svečanom akademijom na kojoj će se gostima obratiti akademik prof. dr. Mladen Bevanda, akademkinja prof. dr. Adila Pašalić Kreso i prof. dr. Hašim Muminović, te prof. dr. Lejla Osmić iz uloge voditeljice Odsjeka i moderatorice. U 12:00 sati će biti realiziran Okrugli stol pod nazivom „Pedagozi danas: izazovi i prilike“. Moderatorica prof. dr. Snježana Šušnjara će o ovoj važnoj temi razgovarati s pedagozima koji rade na različitim radnim mjestima. To su: Azra Jasika, Mahira Poljak, Adnan Aliladić, Antonio Topalović, Amina Rizvan Habul i Alma Hadžić. Pauza za osvježenje bit će prilika za druženje gostiju, a u 14:00 sati bit će realizirana Panel diskusija: Umjetnost i pedagogija. Posebnu čast i zadovoljstvo će imati moderatori panela prof. dr. Amir Pušina i prof. dr. Sandra Bjelan budući da će u panelu ugostiti Tamaru Karača Beljak, Mirzu Redžepagića, Armu Tanović Branković, Esmira Salihovića, Samru Mlinar Mandić i Harisa Cerića. 

"PEDAGOŠKI TRIPTIH" organiziran je u okviru Svečanih decembarskih dana i obilježavanja 74. godišnjice Univerziteta u Sarajevu.

Dobro nam došli!

1

AGENDA