Javno predavanje i diskusija “Ekonomija, izbori i proširenje: Šta možemo očekivati od Europske unije u 2024. godini?” s prof. dr. Stevenom Van Heckeom

Datum događaja
23
Okt

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da će Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu ugostiti profesora Stevena Van Heckea, istaknutog stručnjaka u oblasti evropske politike. Pozivamo vas da se pridružite javnom predavanju i diskusiji na temu “Ekonomija, izbori i proširenje: Šta možemo očekivati od Europske unije u 2024. godini?”, koji će biti održani u ponedjeljak, 23. 10. 2023. godine, s početkom u 16 sati.

Steven Van Hecke je politolog i profesor evropske politike na KU Leuven Institutu za javnu upravu (Fakultet društvenih nauka). U periodu od februara do aprila 2022. Steven Van Hecke je vršio funkciju istraživačkog saradnika na Leibniz-Institutu za europsku historiju u Mainzu. Od 1. jula 2022. godine, Van Hecke je nerezidentni gostujući saradnik u Istraživačkom servisu Evropskog parlamenta. Njegovo istraživanje se najznačajnijim dijelom fokusira na komparativne politike, studije EU i političku historiju.

Napominjemo da će događaj biti održan na engleskom jeziku.

1