Europska učionica: EU plovi nepoznatim vodama?

Europska učionica: EU plovi nepoznatim vodama?
Datum događaja
27
Okt

Izvještaj francusko-njemačke ekspertne grupe o reformama koje trebaju pripremiti EU za proširenje je dobio veliku pažnju širom Evrope. Iako je objavljen u periodu kada zemlje kandidatkinje očekuju još jedan paket proširenja od Europske komisije, izvještaj nije bio tema posebnih javnih diskusija u Bosni i Hercegovini. Relevantni akteri u Bosni i Hercegovinu uglavnom ne sudjeluju u diskusijama o unutrašnjim procesima i politikama EU.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Sarajevski otvoreni centar, koji koordinira Inicijativu nevladinih organizacija za monitoring europskih integracija BiH, organiziraju takvu priliku za akademsku zajednicu i studente. U sklopu aktivnosti Europska učionica, u petak, 27.10. 2023. u 10 h, gosti na FPN/UNSA će biti ambasadori Francuske i Njemačke, ekselencije François Delmas i Thomas Fitschen.

Razgovor pod inspirativnim naslovom „Plovidba nepoznatim vodama: Reforma i proširenje EU za 21. vijek“ moderirat će Edo Kanlić (SOC) i prof. dr. Nedžma Džananović (FPN/UNSA).

Pridružite nam se u dijalogu ambasadora i studenata.