Student Akademije scenskih umjetnosti UNSA Faruk Hajdarević i studentica Muzičke akademije UNSA Iman Jahić dobitnici stipendija Fondacije "Karim Zaimović"

Student Akademije scenskih umjetnosti UNSa Faruk Hajdarević dobitnik stipendije Fondacije "Karim Zaimović"

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine održana je svečana dodjela stipendija Fondacije "Karim Zaimović" za 2022/2023. godinu. Ovogodišnji dobitnici su Iman Jahić, studentica IV godine Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, odsjek za klavir i Faruk Hajdarević, student IV godine Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, odsjek gluma.

Studenti Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu koji su od utemeljenja Fondacije „Karim Zaimović“ dobili ovu stipendiju bili su Jasmila Žbanić, Elma Tataragić, Ishak Jeliman, Alma Terzić, Mirza Skenderagić, Harun Ćehović i Emina Kovačević.

Podsjećamo, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH odnedavno se čuva zbirka "Karim Zaimović". Sredstva od otkupa zbirke (koja su osigurali Ministarstvo kulture i sporta KS i Grad Sarajevo) porodica Karima Zaimovića je donirala Fondaciji upravo za stipendiranje nadarenih studenata.