Poziv | Obuka o temi upravljanja projektnim ciklusom u projektima transnacionalne saradnje

Poziv | Obuka o temi upravljanja projektnim ciklusom u projektima transnacionalne saradnje

S ciljem podrške potencijalnim korisnicima sredstava i u okviru priprema za učešće u projektima Progama za dunavsku regiju (Danube Region Programme 2021-2027), Direkcija za evropske integracije poziva zainteresovane predstavnike organizacija/institucija da učestvuju na obuci na temu upravljanja projektnim ciklusom u projektima transnacionalne saradnje.

 

Trodnevna radionica biće održana od 6. do 8. 9.2022, a o mjestu održavanja i detaljnom programu rada učesnici će biti pravovremeno upoznati.

Kriterijumi za učešće na treningu su sljedeći:

  • Organizacioni - neprofitno pravno lice (institucije državne, regionalne i lokalne uprave, tijela u javnom vlasništvu, obrazovne i istraživačke ustanove, razvojne agencije, organizacije civilnog društva, strukovna udruženja i sl.)
  • Sektorski – oblast djelovanja relevantna u odnosu na programske prioritete i ciljeve:

Prioritet 1 - Pametnija dunavska regija

Prioritet 2 - Zelenija dunavska regija, s manje ugljenika

Prioritet 3 - Društvenija dunavska regija

Prioritet 4 - Bolje upravljanje saradnjom u dunavskoj regiji

(O specifičnim ciljevima Programa možete pročitati više na programskoj web strani).

  • Zainteresovanost za prijavu na prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata
  • Znanje engleskog jezika.

Broj učesnika je ograničen tako da će se, uz navedene kriterijume, u odabiru učesnika programa primjenjivati načelo prvenstva prema redoslijedu prijava i omogućiti učešće samo po jednog predstavnika organizacije/institucije.

 

Obuka je finansijski podržana sredstvima Evropske unije, kroz projekat tehničke pomoći i besplatna je za učesnike. Organizator će snositi i troškove smještaja, dok putne troškove snose učesnici.

 

Za registraciju učešća potrebno je popuniti obrazac prijave, dostupan na sljedećem linku Registracija učesnika, najkasnije do 16. 08. 2022. godine. Aplikanti će biti obavješteni o statusu prijava do 20.08.2022.

 

Za dodatna pojašnjenja možete se obratiti putem e-maila, na: nationalcontactpointbih-dtp@dei.gov.ba.