30 godina od osnivanja Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA

30 godina od osnivanja Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA

Izuzetna nam je čast obavijestiti javnost da Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu obilježava 30 godina od svog osnivanja.

Tim povodom u srijedu 04. oktobra 2023. godine sa početkom u 10:00 sati u prostoru Gradske Vijećnice biće održana Svečana ceremonija obilježavanja 30 godina od osnivanja Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

U okviru zvaničnog dijela ceremonije prisutnima će se obratiti dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr. Jasmin Ahić, rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, ministar za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo prof. dr. Pavle Krstić, putem video poruke prvi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nj. E. Viktor Jackovich, kao i komandantica NATO štaba Sarajevo brigadna generalica Pamela McGaha.

30 godina postojanja Fakulteta obilježava se u sklopu takođe jubilarnih XX Dana kriminalističkih nauka, u okviru kojih se održava Međunarodna naučna konferencija „Crimen, Forensis, Securitas – 30 godina u Bosni i Hercegovini“ 04. i 05. oktobra.

Ovo je prilika da se Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije zahvali zaslužnim institucijama i pojedincima koji su u prethodnih 30 godina doprinijeli rastu i razvoju naše kuće, te će tokom ceremonije biti dodijeljene i zahvalnice Fakulteta.

Dodatak