3. Internacionalna naučno-stručna manifestacija "ArchiPraxis"

3. Internacionalna naučno-stručna manifestacija "ArchiPraxis"
Datum događaja
01
Okt
Mjesto događaja
Sala Burence (Arhitektonski fakultet UNSA)

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 3. Internacionalnu naučno-stručnu manifestaciju ArchiPraxis, koju organizira Univerzitet u Sarajevu – Arhitektonski fakultet u saradnji sa Asocijacijom studenata arhitekture, a koja će se održati u periodu od 01. do 08. oktobra 2024. godine.

Tema ovogodišnje ArchiPraxis manifestacije je Vokabular materijala: Materijal vs poruka, kojom smo željeli iznova istaći važnost upotrebe materijala u arhitekturi, kako bi se adekvatno izrazila arhitektonska misao i u 21.stoljeću.

Svečano otvaranje manifestacije zajedno sa izložbom partnera, učesnika i studentskih radova će se održati na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u sali Burence u utorak 01. oktobra 2024. u 17:00 sati. Studentske posjete objektima i proizvodnim pogonima u više bosanskohercegovačkih gradova (Gračanica, Zavidovići, Žepče, Visoko, Široki Brijeg i Mostar) planirane su za srijedu i četvrtak, 02. i 03. oktobra 2024. Program je ove godine obogaćen posjetom arhitekta iz Hrvatske koji će održati predavanja u sklopu INO- dana u petak 04. oktobra 2024. Zatvaranje manifestacije je planirano u utorak 08. oktobra 2024.

Zahvaljujući sponzorima studenti će moći da posjete proizvodne programe renomiranih kompanija i reprezentativne objekte širom Bosne i Hercegovine. Tokom posjeta ovim destinacijama obići će i važne objekte kulturnog-historijskog  naslijeđa. Također, planirani su i obilasci referentnih objekata renomiranih arhitekata/arhitektonskih studija, koji će studentima na naučno-stručan način predstaviti  stvarne izazove i rješenja iz prakse u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna. Cilj nam je da studenti obogate svoja saznanja i neposredno se upoznaju sa tehnikama izrade montažnih kuća, asortimanom proizvoda i elemenata montažnih konstrukcija od armiranog betona, opeke, te aluminijskim fasadnim sistemima, koji su u skladu sa svjetskim industrijskim standardima.

S poštovanjem,

Univerzitet u Sarajevu – Arhitektonski fakultet
Dekan:
Prof. dr Erdin Salihović, dipl.ing.arh.