Online predavanje "Nacionalna bibliografija i usluge metapodataka Njemačke nacionalne biblioteke" predavača Jochena Ruppa

Online predavanje "Nacionalna bibliografija i usluge metapodataka Njemačke nacionalne biblioteke" predavača Jochena Ruppa

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bibliotekom Univerziteta u Sarajevu poziva vas da pratite online predavanje "Nacionalna bibliografija i usluge metapodataka Njemačke nacionalne biblioteke" predavača Jochena Ruppa.

Događaj će se održati 6. septembra 2024. godine u 10 sati.

Predavanje je namijenjeno bibliotekarima i studentima bibliotekarstva i može se pratiti na njemačkom ili B/H/S putem Zoom linka.

 

Jochen Rupp se od 1994. do 1997. godine školovao za akustičara za slušne aparate, nakon čega je radio industriji. U periodu od 2003. do 2007. godine studirao je bibliotekarstvo, a potom je stekao zvanje magistra informacijskih nauka. Od 2008. godine radi u Njemačkoj nacionalnoj biblioteci, gdje je zadužen za tehničku podršku i dalji razvoj baze podataka časopisa (ZDB). Od ljeta 2012. godine radi u odjelu 2D.2, koji se bavi web portalom i (meta) podatkovnim servisima. Jochen Rupp je također član odbora Međunarodne asocijacije zvučnih i audiovizuelnih arhiva (IASA).

 

Link za pristup predavanju:

https://goethe-institut.zoom.us/j/84801010638?pwd=aYkqI9FEL0TaHbBbneHQTVImTpy29j.1

Code: !Goethe24