Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA | Novi broj časopisa "Kriminalističke teme"

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA | Novi broj časopisa "Kriminalističke teme"

Dragi čitatelji,

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo broj 1-2 časopisa "Kriminalističke teme" za 2024. godinu, u izdanju Univerziteta u Sarajevu - Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Ovaj dvobroj časopisa donosi šest radova iz područja kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija. Očekujemo da će ovi prilozi pridonijeti razvoju navedenih naučnih područja, kao i unaprijediti edukativni proces.

Časopis "Kriminalističke teme" nastavlja s predstavljanjem visokokvalitetnih radova koji su od značaja za domaću i međunarodnu naučnu zajednicu. Ponosno ističemo da su prilozi objavljeni u našem časopisu referirani u prestižnim međunarodnim akademskim bazama podataka poput ERIH PLUS, CEEOL (Central and Eastern European Online Library), EBSCO SocINDEX, EBSCO SocINDEX Full Text, EBSCO Criminal Justice Abstracts, EBSCO Criminal Justice Abstracts with Full Text i HeinOnline.

Uredništvo časopisa "Kriminalističke teme" želi vam ugodan ljetni odmor i poziva vas da pročitate novi broj časopisa na sljedećem linku.