Stručno usavršavanje profesora Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu

Akademija scenskih umjetnosti

Viša asistentica na predmetu Gluma, Helena Vuković, boravila je na stručnom usavršavanju iz oblasti pozorišnih maski u Ateljeu Matteo Destro, u Italiji. Program je vodio Matteo Destro, glumac, reditelj i pedagog, učenik i saradnik Jacquesa Lecoqa, koji već više od 25 godina svoj pedagoški rad specijalizira u oblasti pozorišnih maski. Ovo usavršavanje je podržano je od strane Evropske Unije i Goethe Instituta kroz program Culture Moves Europe.*

Viša asistentica je također boravila i na usavršavanju iz oblasti Mima, u školi Ecole Internationale de Mime Corporel Dramatique, koju su vodili istaknuti glumci, reditelji i profesori Natalie Stadelmann i Ivan Bacciocchi, učenik i dugogodišnji saradnik Etiennea Decrouxa koji se smatra začetnikom moderne mime. Učestvovanje na ovom programu podržano je od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta kroz Transfer za potporu mobilnosti umjetnika/ca.  


*This work was produced with the financial assistance of the European Union. The views expressed herein can in no way be taken to reflect the official opinion of the European Union.