Panel na Ekonomskom fakultetu UNSA u okviru Sarajevo Energy & Climate Week 2023 "Energetska tranzicija: održivost, prilike i izazovi"

Panel na Ekonomskom fakultetu UNSA u okviru Sarajevo Energy & Climate Week 2023 "Energetska tranzicija: održivost, prilike i izazovi"

Univerzitet u Sarajevu - Ekonomski fakultet organizuje panel pod nazivom „ENERGETSKA TRANZICIJA: održivost, prilike i izazovi“, koji će biti održan 29. septembra/rujna 2023. godine s početkom u 13 sati, u prostorijama Fakulteta – E-net centar (ul. Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1).

Panel je organizovan u okviru Sarajevo Energy & Climate Week (SECW), koji predstavlja skup događaja koji tretiraju teme iz oblasti energetskog sektora, fokusirajući se na važnost klimatskih promjena i krajnji cilj - dekarbonizaciju energetskog sektora do 2050. godine, a održava se u tekućoj sedmici (25. – 29. septembra/rujna 2023. godine) na različitim lokacijama u Sarajevu.

Panel će uvodnim obraćanjem otvoriti dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Jasmina Selimović, a panelisti su eminentni stručnjaci iz prakse i akademske zajednice:

  • Vedran Lakić, ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine
  • prof. dr. Haris Lulić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu,
  • Slavko Sić, predsjednik Uprave i direktor društva Holdina d.o.o. Sarajevo,
  • Zoran Bogunović, Senior ekspert za informiranje i uključivanje javnosti u projektu “Podrška Evropske Unije energetskom sektoru u BiH”, EU4Energy.
  • prof. dr. Amila Pilav-Velić, prodekanica za naučno-istraživački rad i projekte EFSA.

Organizator SECW-a je Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Potpredsjednikom Vlade Federacije BiH Igorom Stojanovićem, Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, Brčko distriktom, Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, Gradom Sarajevo, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i drugim.

S obzirom na ograničen broj mjesta, potrebna je potvrda prisustva do 28. septembra 2023. godine do 12 sati na e-mail adresu: pr@efsa.unsa.ba