Prof. dr. Sanjin Kodrić dobitnik medalje za međunarodnu saradnju “Together we build bridges”

Prof. dr. Sanjin Kodrić dobitnik medalje za međunarodnu saradnju “Together we build bridges”

Prof. dr. Sanjin Kodrić, redovni profesor bošnjačke i bosanskohercegovačke književnosti i teorije književnosti na Odsjeku za književnosti naroda Bosne i Hercegovine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dobitnik je medalje za međunarodnu saradnju “Together we build bridges”.

Medalju prof. dr. Sanjinu Kodriću 20. 9. 2024. godine uručio je ambasador Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini NJ. E. Roman Hlobeň na ceremoniji svečanog otvaranja ekskluzivne izložbe Istočno od Zapada, zapadno od Istoka: Rukopisna ostavština dr. Safvet-bega Bašagića (UNESCO-ova svjetska dokumentarna baština “Pamćenje svijeta”), koju su organizirali Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” i Ambasada Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini u saradnji s Univerzitetskom bibliotekom u Bratislavi i Muzejom Sarajeva.

Prof. dr. Sanjin Kodrić, između ostalog, predsjednik je Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, član Komisije za komparativno proučavanje slavenskih književnosti Međunarodnog komiteta slavista te gostujući profesor na više univerziteta u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.