UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Posjeta atašea za obrazovanje Ambasade Republike Turske




Posjeta atašea za obrazovanje Ambasade Republike Turske


Ataše za obrazovanje Ambasade Republike Turske gospodin Vasi Ete je u utorak 17. oktobra 2017. godine posjetio Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo sa prof. dr. Rifatom Škrijeljom, rektorom, prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prorektoricom za međunarodnu saradnju, prof. dr. Aidom Hodžić, prorektoricom za nastavu i studentska pitanja, i dr. Jasnom Bošnjović, rukovoditeljicom Službe za međunarodnu saradnju.

Sastanku su prisustvovali i dr. Rifat Gurgendereli, lektor za turski jezik na Odsjeku za orijentalnu filologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, i Behçet Loklar, koji pohađa doktorski studij na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta.

Gospodin Vasi Ete je predstavio Ured za obrazovanje koji je pri Ambasadi Republike Turske osnovan u aprilu 2016. godine s ciljem jačanja obrazovne saradnje. Istakao je da u Bosni i Hercegovini, kroz različite programe stipendiranja, studira oko dvije hiljade studenata iz Republike Turske.

Istakavši značaj međuuniverzitetske saradnje, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je naveo dosadašnju uspješnu saradnju Univerziteta u Sarajevu sa univerzitetima iz Republike Turske, naglasivši da je potpisano 11 bilateralnih međuuniverzitetskih sporazuma, 14 protokola „Mevlana“ i četiri protokola Erasmus+. U zimskom semestru studijske 2017/2018. godine na Univerzitetu u Sarajevu posredstvom programa „Mevlana“ boravi pet studenata iz Turske, dok su na turske univerzitete otišla četiri studenta Sarajevskog univerziteta.

Istaknuto je da se saradnja između Univerziteta u Sarajevu i univerzitetā u Republici Turskoj realizira i zajedničkim organiziranjem naučnih konferencija, te je tako u septembru ove godine organizirana 28. međunarodna naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije u saradnji Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Ege. Uspješnu dugogodišnju saradnju ostvaruje i Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu sa Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Istanbulu.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC