UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Sporazum između UNSA i Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)




Potpisan Sporazum o akademskoj saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)


Univerzitet u Sarajevu i Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) su u četvrtak 8. juna 2017. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu potpisali Sporazum o akademskoj saradnji s ciljem promoviranja akademske, obrazovne i kulturne saradnje između dvije institucije.

Sporazum o akademskoj saradnji potpisali su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, i doc. dr. Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije, u prisustvu direktora IFIMES-a gospodina Bakhtyara Aljafa i prorektora Univerziteta u Sarajevu: prof. dr. Aide Hodžić, prof. dr. Izeta Rađe, prof. dr. Željka Šaina i prof. Zijada Mehića.

Govoreći o značaju saradnje i aktivnostima koje predviđa Sporazum, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je istakao: „Potpisivanjem Sporazuma stvaramo pretpostavke za razmjenu stručnjaka dviju institucija i doprinos stručnjaka iz Instituta i sa Univerziteta u zauzimanju stavova o nekim značajnim pitanjima kojima se Institut bavi, kao i doprinos obrazovnim procesima na Univerzitetu u Sarajevu, jer su iskustva eksperata Instituta veoma značajna za Univerzitet u Sarajevu i njegove organizacione jedinice.“

Sporazum predviđa implementiranje saradnje kroz umrežavanje i obostranu razmjenu nastavnika, istraživača, studenata i drugog osoblja radi predavanja, posjeta i razmjene iskustava; zajedničko učešće i prijavljivanje za fondove namijenjene obrazovnim, istraživačkim i umjetničkim aktivnostima; zajedničke aktivnosti iz oblasti obrazovanja, obuke i istraživanja; organiziranje konferencija, simpozija, kongresa, seminara, kurseva, ljetnih škola, radionica; razmjenu stručne literature, udžbenika i drugih univerzitetskih publikacija i drugo.

Direktor doc. dr. Zijad Bećirović je naglasio da će zajedničke aktivnosti, ne samo sa IFIMES-om nego i sa drugim partnerskim organizacijama i univerzitetima, doprinijeti većoj prepoznatljivosti Univerziteta u Sarajevu.
„Smatram da Univerzitet u Sarajevu u skoroj budućnosti može biti lider u naučnoistraživačkom radu i lider među univerzitetima u regionu“, istakao je direktor Bećirović, te za jesen ove godine najavio organiziranje međunarodne rasprave o potencijalima jugoistočne Evrope zajedno sa Univerzitetom u Sarajevu.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC