UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Održan seminar „Metodologija istraživačkog rada – put ka izvrsnosti“

 

Dvodnevni seminar pod nazivom „Metodologija istraživačkog rada – put ka izvrsnosti“ održan je 5. i 6. juna 2017. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, s ciljem unapređenja vještina mladih istraživača Univerziteta u Sarajevu u vezi sa planiranjem i provođenjem istraživanja, te pisanjem naučnih radova i prezentacijom istraživačkih rezultata.
Seminar je organiziran u okviru Erasmus+ projekta Re@WBC Jačanje istraživačkog potencijala u visokom obrazovanju za napredan razvoj regiona ZB (Enhancement of HE research potential contributing to further growth of the WB region) u kojem učestvuje Univerzitet u Sarajevu.
U ponedjeljak 5. juna 2017. godine seminar je pozdravnim obraćanjem otvorio prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, a uvodno izlaganje održao je prof. dr. Izet Rađo, prorektor za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu. Prvog dana seminara učesnici su imali priliku čuti sljedeća izlaganja:

  • Informacijski servisi u nauci: baze podataka – Saša Madacki, dipl. komparativist, dipl. bibliotekar, Univerzitet u Sarajevu,
  • Napredovanje u karijeri – doc. dr. Zenan Šabanac, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu,
  • Pisanje i publiciranje naučnih radova: iskustva mladog istraživača – Nedim Čović, MA, doktorant, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Seminar je nastavljen 6. juna 2017. godine uvodnim izlaganjem akademika dr. Dejana Miloševića, predsjedavajućeg Savjeta za nauku i umjetnost Univerziteta u Sarajevu, nakon čega su uslijedila izlaganja:

 • Mogućnosti i perspektive znanstvenog istraživanja i publiciranja u BiH: Pisanje naučnih radova iz ugla autora i recenzenata – prof. dr. Enver Zerem, Klinički centar Univerziteta u Tuzli,
  • Dizajniranje i objavljivanje istraživanja u referentnim časopisima – prof. dr. Naris Pojskić, direktor Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju Univerziteta u Sarajevu,
  • PESTEL i SWOT analiza – pristup razradi rješenja problema – dr. sc. Vanja Kenjić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

PREZENTACIJE
 


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC