UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Potpisan Sporazum o saradnji Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i „EYOF 2019“


Potpisivanje Sporazuma o saradnji između gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istočnom Sarajevu i „EYOF 2019“ d.o.o. upriličeno je u ponedjeljak 29. maja 2017. godine u svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu.

Sporazum o saradnji potpisali su gradonačelnici gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva gospodin Abdulah Skaka i gospodin Nenad Vuković, rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr. Slaviša Moljević i direktor „EYOF 2019“ gospodin Senahid Godinjak, u prisustvu zamjenika direktora EYOF-a gospodina Natka Sudžuke.
„Ovo je jedan od najznačajnijih sportskih projekata koje imamo priliku realizirati, najveći nakon Olimpijade, stoga sam veoma zahvalan svima koji će dati doprinos. Također, potpisivanje ovog sporazuma potvrđuje naše opredjeljenje da kroz sport i angažman mladih gradimo budućnost“, rekao je gospodin Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva gospodin Nenad Vuković također je naglasio značaj EYOF-a, kao i upravo potpisanog sporazuma koji će osigurati angažman velikog broja volontera ali i donijeti dragocjeno iskustvo svim učesnicima projekta. To mišljenje dijele i prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, te prof. dr. Slaviša Moljević, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Direktor „EYOF 2019“ d.o.o. gospodin Senahid Godinjak istakao je: „Siguran sam da će današnji čin potpisivanja Sporazuma zlatnim slovima biti upisan u kalendar EYOF-a. Uvjeren sam i da ćemo nakon završetka Evropskog olimpijskog festivala mladih imati veliki broj stručnih radova o temi EYOF-a ali i da ćemo velikom broju volontera omogućiti stjecanje značajnog iskustva.“
Sporazum je potpisan s ciljem uspostavljanja saradnje između navedenih dvaju univerziteta i „EYOF 2019“ d.o.o., te angažmana studenata na projektu „EYOF 2019“. Studenti će imati priliku da steknu volontersko iskustvo, stručnu obuku i dokaz o obavljanju stručne prakse, a sve u svrhu kvalitetne organizacije ovog festivala kao najvećeg sportskog događaja nakon Olimpijskih igara 1984. godine. Naime, u sklopu projekta „EYOF 2019“ planirano je da se angažira oko 1500 volontera, od čega će najviše biti studenata.
Svečanom potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovali su i predstavnici fakulteta koji se nalaze u okviru obaju univerziteta, kao i predstavnici nevladinih, omladinskih i studentskih organizacija sa područja gradova domaćina festivala.

Nakon ceremonije potpisivanja Sporazuma o saradnji, za studente je upriličena prezentacija projekta „EYOF 2019“, te načini njihovog angažmana kao volontera. Planirano je da se pravi baza za volontere u kojoj će svaki volonter imati svoj profil i kalendar sa svim događajima i zadacima. Najbolji volonteri će biti nagrađivani na različite načine, u skladu sa njihovim angažmanom.


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC