UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Posjeta delegacije Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH
Posjeta delegacije Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH


Delegacija Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine, koju su činili gospodin Mujo Aganović, predsjednik, gospodin Miralem Hadžić, član, te gospodin Šehmuz Altin, generalni sekretar Balkanske platforme inkluzije za BiH, posjetili su u četvrtak 23. marta 2017. godine Univerzitet u Sarajevu gdje su se susreli sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima prof. dr. Aidom Hodžić i prof. Zijadom Mehićem.

U toku sastanka razgovarano je o obrazovanju djece porodica članova Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine i općenito djece iz boračke populacije, a sve u cilju što kvalitetnijeg unapređenja i konzumiranja privilegija u državnim institucijama.  Posebna pažnja posvećena je razgovorima o Balkanskoj platformi inkluzije, čiji je suosnivač Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH, kao i Univerzitet u Sarajevu, što predstavlja zajedničku saradnju Univerziteta, Saveza i Inkluzije.

Balkanska platforma inkluzije djeluje u okviru Svjetske platforme inkluzije i osnovana je s ciljem provođenja aktivnosti u raznim zemljama, kako Balkana tako i šire, radi poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom. Balkanska platforma inkluzije obavlja aktivnosti u oblasti obrazovanja, kulture, društva, pristupačnosti zapošljavanju i tehnologiji, sa krajnjim ciljem što kvalitetnije integracije osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu.

U znak poštovanja, zahvalnosti i uspješne saradnje prilikom susreta je u ime Balkanske platforme inkluzije rektoru Univerziteta u Sarajevu uručena zahvalnica.
Zajedničko djelovanje Saveza, Inkluzije i Univerziteta u budućnosti bit će dobar primjer izgradnje društvene zajednice, a time i države Bosne i Hercegovine.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE

Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC