UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja

Učenje slovenačkog jezika


2016 Summer Camp to China

Foreign Language Teaching
International Conference


STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Posjeta ambasadora Republike Poljske
Posjeta ambasadora Republike Poljske


NJ. E. gospodin Andrzej Krawczyk, ambasador Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, u utorak 14. marta 2017. godine posjetio je Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima: prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prof. dr. Aidom Hodžić i prof. dr. Zijadom Mehićem.

U toku susreta istaknut je značaj međuuniverzitetske saradnje, te su razmatrane mogućnosti unapređenja i intenziviranja akademske saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerziteta u Republici Poljskoj.

Predstavivši visoko obrazovanje u Republici Poljskoj, ambasador Krawczyk je naveo da su predstavnici Univerziteta u Varšavi izrazili interes za saradnju sa Univerzitetom u Sarajevu koja bi se realizirala kroz razmjenu studenata i nastavnog osoblja te druge oblike saradnje. Ambasador Krawczyk je istakao i mogućnost saradnje kroz razvijanje lektorata poljskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

U okviru prve zvanične posjete ambasadora Krawczyka Univerzitetu u Sarajevu, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je, uz riječi dobrodošlice uvaženom gostu, predstavio historiju i razvoj Univerziteta u Sarajevu, istakavši sveobuhvatnost Univerziteta koji pokriva oblasti humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih te tehničkih nauka i umjetnosti. Govoreći o međunarodnoj saradnji, rektor Škrijelj je istakao da Univerzitet u Sarajevu ima potpisane sporazume o akademskoj saradnji sa Varšavskom školom ekonomije, Univerzitetom u Vroclavu i Tehnološkim univerzitetom u Poznanu, te da je Univerzitet u Sarajevu ostvario saradnju sa Univerzitetom u Varšavi kroz programe Erasmus Mundus, Erasmus+ i CEEPUS.

Tokom susreta razmatrane su mogućnosti i mogući oblici saradnje sa Univerzitetom u Varšavi i Univerzitetom u Krakovu, te je izražena otvorenost predstavnika Univerziteta u Sarajevu za ostvarivanje institucionalne saradnje i potpisivanje sporazuma o akademskoj saradnji sa ova dva prestižna univerziteta u Poljskoj.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC