UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Održan sastanak Radne grupe Upravnog odbora LNSS projekta u Dresdenu (Njemačka)



Održan sastanak Radne grupe Upravnog odbora LNSS projekta u Dresdenu (Njemačka)


Univerzitet u Sarajevu – partner u Erasmus+ projektu
„Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services (CBHE 561987)“

Sastanak partnera Erasmus+ projekta „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services (CBHE 561987)“ održan je u periodu od 28. februara do 4. marta 2017. godine u Dresdenu (Njemačka).

Organizatori sastanaka bili su Technische Universitaet Dresden (Njemačka) i Tehnološki institut u Limericku (Irska), koordinator projekta, a sastanku su prisustvovali predstavnici sa Technische Universitaet u Dresdenu, Tehnološkog instituta u Limericku (Irska), Transilvanijskog univerziteta u Brašovu, Univerziteta na Kritu (Grčka), Poljoprivrednog univerziteta u Tirani (Albanija), Univerziteta „Fan S. Noli” u Korči (Albanija), Kantonalne i univerzitetske biblioteke u Bihaću (BiH), Sveučilišta u Mostaru (BiH), Univerziteta u Tirani (Albanija), Univerziteta u Prištini, Kosovska Mitrovica, Nacionalne i univerzitetske biblioteke Kosova (Kosovo under UNSC Resolution 1244/99), Univerziteta Crne Gore (Crna Gora) te Univerziteta u Sarajevu (BiH). 

Predstavnici partnerskih institucija u projektu su prezentirali aktivnosti na svojim institucijama koje su do sada realizirane. Predstavnici koordinatora projekta su prikazali potencijalne online module i dali informacije o LNSS jednosedmičnim treninzima u 2017. godini.

Na ovom sastanku su predstavljeni planovi i potrebe partnerskih institucija koje se odnose na realizaciju National Library Awareness Day – Mass Media Campaign. Određeni su datumi njegovog održavanja na nacionalnom nivou. Za partnere iz Bosne i Hercegovine: Kantonalna i univerzitetska biblioteka u Bihaću, Univerzitet u Sarajevu i Sveučilište u Mostaru, 8. 9. 2017. godine je datum kada će se održati National Awareness Day.

Prezentirani su rezultati LNSS Surveya i primjer razvoja i strateškog planiranja u bibliotekama.




 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC